Vepřová panenka s žampiony

Vepřovou panenku opláchneme, osolíme, opepříme a jemně zaprášíme hladkou moukou. Na pánvi si rozpálíme olivový olej spolu s máslem a panenku na něm zprudka opečeme asi 2 až 3 minuty z každé strany. Panenku vyndáme stranou a necháme v teple. Do oleje po panence přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, osmahneme a asi po 4 minutách dodáme ještě nakrájenou cuketu. Vše společně opékáme. Po dalších pěti minutách vrátíme panenku a podlijeme bílým vínem. Necháme chvíli dusit, poté přihodíme pokrájené žampiony a dusíme dalších zhruba 10 minut. Pak mírně zaprášíme hladkou moukou, přidáme lžíci cukru a necháme vše spojit. Na závěr přilijeme sladkou smetanu, přidáme nasekané bylinky a ještě pár minut prohřejeme. Před servírváním panenku nakrájíme na plátky. Podáváme například s opečenými brambory.

Napsat komentář