Thajské kuřecí kari

Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme spolu s chilli papričkami a červenou kari pastou na olivovém oleji. Přilijeme kokosové mléko a rybí omáčku a přivedeme k varu. Na druhé pánvi si mezitím osmahneme na plátky pokrájené kuřecí maso, přidáme ho do omáčky a vše asi 5 minut povaříme. Osolíme (jemně – rybí omáčka je velmi slaná!), přidáme oloupaný a nastrouhaný zázvor s citronovou trávou (to v případě, že máme sušený svazek) a zelený hrášek (nemusí však být). Ještě chvilku povaříme. Na závěr ozdobíme lístky čerstvé bazalky, případně čerstvou citronovou trávou. Thajské kuřecí kari podáváme s rýží.

Poznámka: Vyzkoušejte kuřecí kari například v kombinaci s naší kokosovou rýží se smaženou cibulkou – recept na ni naleznete ZDE

Napsat komentář