Šunkofleky s kyjovankou

Nejprve si dáme do osolené vroucí vody vařit těstoviny (nemusíme je zcela dovařit, protože se budou ještě dále upravovat – aby tedy nebyly nakonec příliš měkké). V průběhu vaření těstovin si rozehřejeme na pánvi olivový olej a osmahneme na něm nejprve pokrájenou cibuli, po chvíli přidáme i na kostičky pokrájené uzené maso a na závěr i nasekaný česnek. Vše pár minut mícháme a smažíme. Uvařené těstoviny slijeme, přidáme k nim pokrájenou zeleninu kyjovanku (včetně nálevu) a opečenou cibuli s česnekem a uzeným masem. Přilijeme také rozmíchaná vejce s mlékem a ochutíme solí, mletým pepřem a trochou strouhaného muškátového oříšku. Takto připravené šunkofleky dáme do remosky (popř. na pekáč nebo do zapékací misky), kterou jsme předtím vymazali trochou sádla. V remosce pečeme asi hodinu (v troubě pak při 220 °Celsia zhruba 45 minut) dozlatova. V závěru pečení můžeme podle chuti ještě posypat trochou nastrouhaného tvrdého sýra.

Napsat komentář