Studená španělská polévka Gazpacho

Rajčata omyjeme, cibuli a česnek oloupeme. Do velké mísy dáme nadrobno nakrájenou okurku a papriky. Rajčata, cibuli a česnek rozmixujeme, přidáme olivový olej, citronovou šťávu a rajčatový protlak. Směs nalijeme do mísy a promícháme s okurkou a rajčaty. Osolíme, opepříme a necháme v ledničce vychladit. Mezitím si na másle jemně osmažíme na kostičky pokrájený toastový chléb s prolisovaným stroužkem česneku. Polévku Gaspacho podáváme krásně vychlazenou, posypanou česnekovými krutony.

Poznámka: Gazpacho (čteme gazpáčo) je španělská zeleninová polévka, podávaná za studena. Existuje mnoho receptů na přípravu této polévky, ale základem je mixovaná zelenina – hlavně jsou to rajčata a dále pak okurky, papriky a cibule.

Napsat komentář