Kuřecí špízy s chilli papričkou

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kostky o velikosti asi 3×3 cm. Poté si uděláme marinádu, na kterou si v misce smícháme olivový olej s mletou sladkou paprikou, nasekanou chilli papričkou a utřeným česnekem. Podle chuti osolíme a opepříme. Napíchnuté maso polijeme připravenou marinádou a necháme asi 1 hodinu marinovat. Poté si připravíme špejle (předem namočené ve vodě, aby se nepřipalovaly), na které budeme napichovat kousky kuřecího masa. Marinované špízy smažíme na rozpáleném oleji ze všech stran. Dozlatova opečené je pokapeme šťávou z limetky či citronu a přesypeme nasekanou zelenou petrželkou. Podáváme buď k čerstvému chlebu nebo například k domácím hranolkům z trouby.

Poznámka: Náš recept na domácí hranolky z trouby najdete ZDE

Napsat komentář