Kuřecí paličky ve slanině

Kuřecí paličky omyjeme, osušíme a potřeme marinádou, kterou jsme si vyrobili z olivového oleje, utřeného česneku, nasekaného rozmarýnu, soli a čerstvě umletého pepře. Takto připravené paličky dáme do ledničky na 2 až 4 hodiny marinovat. Po této době je obtočíme plátkem silnější slaniny (můžeme i spíchnout párátkem namočeným ve vodě). Paličky se slaninou vložíme buď na gril, nebo do trouby (předehřáté na 180 stupňů Celsia) do pekáčku vytřeného máslem. V troubě pečeme asi hodinu, přičemž v průběhu pečení jednou obrátíme. Na grilu stačí nechat zhruba 30 až 40 minut, aby nebyly paličky vysušené (při grilování je navíc potíráme marinádou, v níž byly naložené). Hotové kuřecí paličky podáváme například s bramborovou kaší (pečené), nebo s grilovanou česnekovou bagetkou (grilované).

Napsat komentář