Kuřecí kung-pao s kešu oříšky


Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky či malé kousky. Z 1 lžíce bramborového škrobu (rozpuštěného v trošce vody), 1 lžíce sojové omáčky, 3 lžic olivového oleje a 3 lžic vermutového vína uděláme marinádu, do které naložíme pokrájené kuřecí maso a dáme na půl hodiny do ledničky. Marinovanou směs poté zprudka opečeme na pánvi dozlatova, přidáme našikmo pokrájené jarní cibulky, najemno nasekaný česnek s kešu oříšky a ještě chvíli opékáme. Poté přidáme zbylý bramborový škrob (opět rozpuštěný v trošce vody), zbylou sojovou omáčku, zbylý olivový olej a zbylé vermutové víno. Vše promícháme a provaříme do zhoustnutí. Na závěr ochutíme vinným octem, cukrem a solí. Podáváme s vařenou rýží.

Napsat komentář