Hráškovo-mátová kaše se slaninou

Jarní cibulku omyjeme, nasekáme najemno a osmahneme na hluboké pánvičce na olivovém oleji. Přisypeme posekanou mátu a po chvíli i hrášek (čerstvý či rozmražený). Ještě chvilku opékáme a poté zalijeme vodou či vývarem. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 8 až 10 minut doměkka (hrášek musí změknout, ale zůstat stále zelený!). Mezitím si na druhé pánvičce opečeme nasucho slaninu. Uvařený hrášek poté mírně promixujeme ručním mixérem na kaši, zjemníme máslem a dochutíme solí a trochou mletého pepře. Hráškovo-mátovou kaši nandáme na talíře a na ni nandáme opečenou slaninou. Ihned podáváme.

Poznámka: Pancetta je italská slanina naložená se solí, peřem, fenyklem a případně muškátovým oříškem. Je zhruba 3 měsíce sušená a mírně se liší podle jednotlivých italských regionů.

Napsat komentář