Francouzská cibulačka s vínem

Cibuli očistíme a nakrájíme nahrubo. V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme a osmahneme na něm cibuli a po chvíli vložíme i bylinky – tymián a rozmarýn (sušené již dále nerestujeme). Posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme pepř, bobkový list, sůl a zalijeme vínem. Promícháme a víno necháme vyvařit. Poté vsypeme krupici a opražíme ji. Zalijeme vývarem a necháme pomalu vařit asi 20 minut. Z bagety si mezitím nakrájíme kolečka a dáme je na chvíli opéct do trouby na 150° Celsia. Ke konci pečení bagety posypeme nastrouhaným sýrem, který necháme na bagetě rozpustit. Polévku nalijeme na talíře a na každou porci položíme opečenou sýrovou bagetku. Polévku ihned podáváme.

Poznámka: Bagetu se sýrem můžete i zapékat přímo v misce s polévkou. Polévku rozdělíme do misek (vhodných do trouby), navrch položíme plátky bagety a zasypeme strouhaným sýrem. Strčíme do trouby a necháme zapéct pod grilem dozlatova.

Napsat komentář