Dušené maso z divočáka

Maso z divočáka očistíme a nakrájíme na kousky. Poprášíme hladkou moukou a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a mrkev, nasekaný česnek s chilli papričkou a chvíli ještě s masem restujeme. Poté přihodíme bobkový list, přidáme rajčatový protlak a přilijeme červené víno. Přikryjeme pokličkou a necháme pomalu dusit asi 2 hodiny (průběžně mícháme a podle potřeby doléváme vodu). Když je maso z divočáka měkké, pokrm osolíme, opepříme a podle možností ozdobíme čerstvým libečkem (můžeme jej zamíchat i do masa). Jako přílohu podáváme chléb (případně toasty), vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Náš tip: Vyzkoušejte například česnekovou bramborovou kaši – recept naleznete ZDE

Napsat komentář