Máslo vložíme do kastrůlku a necháme pomalu rozehřívat a probublávat. Postupně se bude odpařovat veškerá voda. Přitom odebíráme pěnu a dáváme velký pozor, aby se máslo nepřepálilo. Asi po patnácti minutách velmi pomalého vaření zbyde v kastrůlku pouze čistě průhledná tekutina, což znamená, že se nám vše podařilo. Nyní jen přelijeme přes plátýnko do sklenice a necháme vychladnout. Takto přepuštěné máslo vydrží i několik měsíců a nemusíme ho ani skladovat v lednici. Používáme ve studené i v teplé kuchyni, můžeme na něm dokonce smažit (teplota přepalování se zvýšila z původních 150 až 180°C na 200 až 250°C).
Poznámka: Přepuštěnému máslu se říká také ghí. Tento název pochází z indické medicíny, která považuje přepuštěné máslo za elixír zdraví. Ghí totiž prodlužuje život, podporuje mozkovou činnost, zlepšuje paměť a posiluje nervovou soustavu.