Domácí kuřecí burger se sladkokyselou chilli omáčkou

Začneme přípravou sladkokyselé chilli omáčky: Na ni si nejprve pečlivě smícháme vodu se solamylem. Do ní přidáme sojovou omáčku, ocet s cukrem a medem a olivový olej. Vše vlijeme na pánvičku, vmícháme prolisovaný česnek s nasekanou chilli papričkou a necháme asi 3 minuty povařit. Omáčku ochutíme solí, podle potřeby doředíme trochou vody a nalijeme do mističek. Nyní se pustíme do přípravy kuřecích burgerů: Nameleme si kuřecí maso, které ochutíme solí a mletým pepřem. Vytvarujeme z něj 4 burgery a dáme je buď osmahnout na pánvičku s řepkovým olejem nebo ogrilovat potřené olivovým olejem na gril. Z obou stran dozlatova opečené či ogrilované burgery vložíme do rozříznutých housek (ty je také nejlepší chvilku ogrilovat řeznou stranou dolů) a podle chuti přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, salátovou okurku, listy ledového salátu a zelenou petrželku. Takto připravené burgery podáváme s mističkami sladkokyselé chilli omáčky, kterou si dávkuje každý podle sebe.

Napsat komentář