Broskvový džem se skořicí

Broskve očistíme a oloupeme (pokud nám nejde slupka sloupnout, spaříme broskve vařicí vodou, necháme ve vodě 10 sekund stát a poté zchladíme studenou vodou). Oloupané broskve vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Dáme je do hrnce i s mletou skořicí a kyselinou citronovou, přivedeme k varu a vaříme zhruba 8 minut (až broskve pustí šťávu). Pak odstavíme z ohně a přidáme Gelfix s trochou cukru. Přivedeme opět k varu a přisypeme zbytek cukru. Vaříme 3 minuty. Přidáme broskvovou pálenku a  ještě horký džem plníme do suchých čistých sklenic. Zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

Poznámka: Se sklenicemi s džemem několik dní pro jistotu nehýbeme, aby byl želírovací proces zcela dokončen.

Napsat komentář