Bramborový dortík plněný zeleninou a tuňákem

Brambory očistíme, omyjeme (neloupeme) a dáme vařit do osolené vody. Mezitím si na rozpuštěném másle osmažíme cibulku dorůžova a poté přihodíme i nasekaný česnek. Po pár minutách přidáme sterilovaný hrášek s kukuřicí (včetně nálevu), nasekanou chilli papričku a tuňáka. Necháme odpařit tekutinu. Poté vmícháme na kousky pokrájené vařené vejce, majonézu s hořčicí a dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou. Uvařené brambory slijeme a ještě horké oloupeme. Přilijeme k nim trochu mléka a rozšťoucháme je šťouchadlem. Na talíř si připravíme kulaté formičky – do spodní třetiny dáme rozšťouchané brambory, doprostřed zeleninovo-tuňákovou směs a navrch opět brambory. Podle chuti ozdobíme černými olivami s petrželkou a můžeme podávat jako výborný předkrm.

Napsat komentář